Global Film Studio si Brasov Film Center – Responsabilităţi sociale

(ROMANIAN) Brasov, Romania – 27 februarie 2013 — Global Film Studio consideră că are obligaţia de a-şi asuma proiecte care oferă societăţii beneficii în ansamblu. De asemenea, Global Film Studio consideră că asumându-şi asemenea proiecte şi implicând comunităţile la nivel internaţional, îşi ajută marca să maximizeze profitul potenţial pe termen lung al companiei, astfel garantând satisfacţie acţionarilor săi.

(ENGLISH VERSION OF GLOBAL FILM STUDIO’S ‘SOCIAL RESPONSIBILITIES’ IS AVAILABLE AT: www.globalfilmstudio.com)

Bruno Pischiutta, Chairman of the Board; Daria Trifu, President and C.E.O. - Global Film Studio Inc.

Bruno Pischiutta, Chairman of the Board; Daria Trifu, President and C.E.O. – Global Film Studio Inc.

Producție de film:

Angajamentul companiei Global Film Studio faţă de responsabilităţile sociale reprezintă factorul cheie în alegerea de a investi în producţia filmelor nonviolente şi care tratează subiecte cu caracter social şi în producţia intreprinderilor mediatice.

Global Film Studio comercializează, distribuie şi investeşte în divertismentul nonviolent, etic şi care tratează subiecte sociale într-un format dramatic şi își menține angajamentul de a favoriza producţia filmelor care atrag atenţia publicului larg de astăzi şi a liderilor mondiali asupra subiectelor şi problemelor sociale ce aparţin timpurilor noastre. În acest context, Global Film Studio va rămâne dedicat finanţării şi distribuirii filmelor care donează un anumit procentaj din profitul propriu în scopuri caritabile.

Școli de Film și Academii:

De asemenea, compania investeşte în crearea Şcolilor de Film și a Academiilor de Film care oferă cursuri gratuite de formare profesională în toate domeniile de producție (actorie, regie, scenariu, producţie) tinerilor cineaşti în devenire. În 2012, Global Film Studio a finanţat programul International Film Workshops din cadrul Braşov Film Center. Programul menţionat a prezentat un asemenea succes încât a atras participanţi din ţări precum Germania, Serbia, Rusia, Africa de Sud şi chiar din Statele Unite ale Americii.

Membrii echipei executive Global Film Studio au în spate un istoric de proporţii considerabile când vine vorba de implicarea şi inițierea intreprinderilor social conștiente.

Spre exemplu, în luna mai a anului 2005, Bruno Pischiutta şi Daria Trifu au creat în Africa de Vest un program de formare profesională în domeniul filmului. Aceştia au deschis ‘Toronto Pictures Film Academy of Ghana’, pe care au finanţat-o timp de peste doi ani. Prin urmare, 150 de tinere talente cineaste au fost pregătite pe parcursul celor doi ani, iar astăzi Academia îşi continuă activitatea şi îşi auto-susţine costurile prin producerea filmelor filmate în interior, vândute ulterior în întreaga lume. Peste 70% din talentele pregătite la Academie sunt angajate în mod constant de producători, de companiile de producţie şi de posturile de televiziune şi radio din Africa de Vest. Mai mult, marea majoritate a acestor talente a fost angajată şi instruită pe platoul de filmare de către Adhara Properties în timpul producţiei filmului de lung metraj “Punctured Hope”, urmărind standardul profesional Hollywoodian de 35mm.

Scop caritabil:

Decizia luată de Adhara Properties de a filma “Punctured Hope” în Africa de Vest nu a urmat pur şi simplu dorinţa de a găsi un loc adecvat pentru desfăşurarea acţiunii filmului, ci şi speranţa de a găsi un sat unde compania să contribuie la dezvoltarea infrastructurii acestuia cu o parte din veniturile obținute din film. Acest sat este situat la periferia regiunii Accra, din Republica Ghana. Angajamentului luat de către Adhara Properties faţă de acest sat se va desfăşura pe un termen lung de ordinul zecilor de ani şi reprezintă investiţia capitalurilor şi a resurselor umane ce urmează a fi facută în viitor.

Încasări definite: Toate încasările în numerar provenite din distribuirea şi exploatarea producţiei în oricare din pieţele şi formele mass-media din univers, cunoscute în prezent sau descoperite ulterior, (forme precum plasamente teatrale, de televiziune, formate DVD, formate Blu-Ray, toate vânzările auxiliare din întreaga lume şi nu numai), care depăşesc costul total prevăzut în bugetul producţiei (incluzând, fără limitare, totalitatea sumelor amortizate de către investitori şi a celor achitate acestora în conformitate cu cele de mai sus) vor fi numite “Încasări definite”.

10% din profit: Este vorba de cei 10% din ponderea de profit a producătorului scoasă din Încasările definite după ce investitorul/ii amortizează suma investită şi după plătirea taxelor pe o perioadă de 3 (trei) ani incepând cu data la care a fost lansată producţia.

Adhara Properties doneaza 10% din profitul producţiei “Punctured Hope” acestui sat. Obiectivele pe termen lung urmărite includ construirea unei scoli având în funcţie un profesor cu normă întreagă, construirea unui spital având în funcţie un doctor cu normă întreagă şi asistente medicale şi dezvoltarea unei infrastructuri utilitare care să permită locuitorilor accesul la energie şi apă curată în condiţii de siguranţă. Adhara Properties a stabilit această donaţie pentru a servi drept exemplu altor companii de producție cinematografică din lume, care ar putea alege să urmeze acelaşi sistem atunci când filmează într-o locaţie din zonele nevoiaşe. Acest exemplu a fost deja urmat parţial de către alte companii de producție cinematografică.

Educaţie (Cursuri de specialitate):

De asemenea, Global Film Studio investeşte în instruirea talentelor sale. Un exemplu recent este achitarea unui curs intensiv de Limba Engleză urmărind Sistemul Oxford pentru un tânăr talent român, membru al Braşov Talent Agency şi actor în două dintre filmele artistice ce urmează a fi produse de către Braşov Film Center.

Global Film Studio şi companiile în care acesta investeşte se angajează să:

• investească în/distribuie filme care donează 10% din profit în scopuri caritabile;

• investească în crearea academiilor de film/şcolilor/cursurilor internaţionale;

• investească în educaţia talentelor (şcoli de Limba Engleză sau alte programe educaţionale);

• investească în programe care instruiesc gratuit tinerele talente cineaste. Asemenea programe sunt de regulă înregistrate, generând cursuri în format DVD vândute în întreaga lume;

• investească în/distribuie filme cu caracter nonviolent;

• investească în/distribuie conţinut media care tratează probleme sociale ce aparţin timpurilor noastre. (Spre exemplu: HIV/SIDA, sclavie, mutilarea genitală a femeilor etc.)

În principal, în România, Global Film Studio:

• a finanţat documentarul BRAŞOV: PROBABLY THE BEST CITY IN THE WORLD. 10% din profitul acestuia este donat unui Centru Maternal (‘Casa Mamei’) pentru mamele singure din Braşov;

• finanţează documentarul despre Braşov International Film Festival & Market. 10% din profitul acestuia este donat ‘Liceului de Arte Hans Mattis Teutsch’ din Braşov;

• finanţează filmul artistic SUICIDE. 10% din profitul acestuia va fi donat unui centru de psihiatrie pentru tineri (urmează să se decidă asupra titlului) din Braşov;

• plătește cursuri de Limba Engleză pentru talentele deosebite, membre ale Braşov Talent Agency  care primesc roluri în producţiile cinematogafice ale Braşov Film Center;

• investeşte într-un program ce va creea 1,500 de locuri de muncă în următorii 5 ani în zona Transilvaniei.

Pe plan internaţional, Global Film Studio:

• investeşte în programul International Film Workshops;

• 10% din profitul filmului artistic PUNCTURED HOPE va fi donat satului din Africa de Vest unde a fost turnat filmul;

• investeşte în crearea Academiei de Film din Swaziland (Regatul Swaziland din Africa de Sud);

• investeşte în cursuri de formare profesională pentru talentele cineaste din Cuba;

• investeşte în talentele membre ale Braşov Talent Agency, plătindu-le un comision de angajament în avans atunci când acestea sunt angajate.

‘Cauza’

“Ne dorim ca drepturile femeilor şi ale copiilor să fie respectate. Dorim să luptăm împotriva poluării intelectuale, a stupidităţii, a rasismului şi a discriminării. Vrem să arătăm că filmele cu caracter nonviolent pot fi comercial viabile şi că pot contribui la formarea unei lumi mai bune. Vrem să ieşim victorioşi din lupta împotriva ignoranţei şi a bigotismului. Vrem să folosim arta filmului ca armă astfel încât să îmbunătăţim stilul de viaţă al telespectatorilor şi să ajutăm la progresul mentalităţii acestora, sporind astfel experienţa de viaţă a acestora şi introducând reflecţia asupra problemelor sociale majore, care chinuie lumea contemporană, prin gândirea pozitivă.

CAUZA noastră este dirijată de idealuri înalte şi este mult mai importantă decât oricare dintre noi.

Aparţinem unei lumi noi; este timpul pentru o etică nouă! Este timpul să punem lucrurile importante mai înainte de toate. Noi servim CAUZEI noastre prin intermediul filmului pentru că suntem realizatori de film. Filmul este modul nostru de a ne exprima şi luăm în considerare faptul că filmele noastre vor continua să existe mult după ce noi nu vom mai fi: acestea vor deveni moștenirea noastră.” Bruno Pischiutta – Regizor de Film, Președinte al Consiliului

Tradus de Ana-Maria Cioflec

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s