Global Film Studio îşi extinde Consiliul Consultativ prin onorabilul Dr. Dumitru Preda, Ambasadorul României în Cuba

(ROMANIAN) Brasov, Romania – 21 ianuarie, 2013 — Global Film Studio, o companie de finanţare şi holding de media, anunţă că Dr. Dumitru Preda, Ambasadorul român în Cuba dar şi unul dintre cei mai renumiţi istorici români, s-a alăturat Consiliului Consultativ al acesteia. Dr. Preda a fost ales în consiliu în cadrul Adunării generale a companiei, care a avul loc pe data de 7 ianuarie in Toronto, Canada. Printre membrii Consiliului Consultativ, cărora li se alătură Dr. Preda, se numără şi dl. Wim Hoste – expert în finanţe, impozit şi management internaţional din Londra – si dl. Fadi Karam –  manager de afaceri si branding din Dubai. În cadrul Adunării generale, compania l-a ales de asemenea şi pe managerul şi antreprenorul de origine belgiana, dl. Bernhard Szondi, pentru a se alătura Consiliului de Administratie, numindu-l noul C.F.O.

Daria Trifu and Ambassador Dumitru Preda

Dumitru Preda, PhD (n. 1951), MP, profesor universitar, a fost Director al DOR-MAE (Direcţia pentru Originarii din România, Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni), 2008-2009; delegat permanent adjunct al României (Insărcinat cu Afaceri a.i. în 2004 şi 2006) la UNESCO (Paris), 2002-2007; director al Direcţiei Arhive Diplomatice (DAD), 1999-2002; distins cu Diploma de Merit a MAE pentru „contribuţie de excepţie la activitatea diplomatică a României” (2002); din 15 octombrie 2011, Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Cuba. Activitatea sa la Havana este apreciată ca va contribui sensibil la extinderea relaţiilor bilaterale, cu un accent pe cele cultural-artistice, economice, universitare, dar  şi medicale.

Considerat ca unul dintre cei mai valoroşi istorici români la această oră, D. Preda a primit gradul de Doctor în istorie cu teza  ‘Relaţiile politice şi militare ale României cu Antanta 1914-1918′, de la Universitatea din Bucureşti. Este autorul a peste 50 de volume şi a peste 170 de studii publicate în ţară şi peste hotare. Membru al Biroului (Board) Comisiei Internaţionale de Istorie a Relaţiilor Internaţionale (CIHRI) din 2006, al Comitetului de Bibliografie al Comisiei Internaţionale de Istorie Militară Comparată (CIHM) din 1990, Alumn Fulbright al Universităţii Georgetown din Washington DC. Premiul Academiei Române (1994),  precum şi alte numeroase premii în domeniul istoriei diplomatice şi militare.

Alegerea Dr-lui Preda ca membru al Consiliului Consultativ vine in urma succesului de care a avut parte premiera documentarului BRAŞOV: PROBABLY THE BEST CITY IN THE WORLD, finantat de Global Film Studio si realizat de Brasov Film Center. Evenimentul a avut loc în cadrul “Primei Săptămâni a filmului românesc”, la Havana în luna noiembrie a anului trecut, fiind organizat de Ambasada română în parteneriat cu Institutul Cubanez de Arte şi Cinematografie (ICAIC), Oficiul istoricului-şef al oraşului Havana, cu sprijinul Ministerului român al Afacerilor Externe.

Preşedintele consiliului, Secretar şi Trezorier al companiei Global Film Studio este Bruno Pischiutta si Directorul executiv este Daria Trifu. Ca urmare a succesului pe care l-a avut documentarul despre Brasov în Cuba şi a creării unor relaţii importante cu mass-media cubaneză şi directori executivi ai industriei cinematografice, Pischiutta şi Trifu dovedesc încă o dată că sunt cei mai dedicaţi şi cei mai eficienţi promotori ai oraşului Braşov din întreaga lume. Global Film Studio s-a angajat să producă un lungmetraj în Cuba, să aducă în Havana International Film Workshops şi să deschidă o sucursală de afaceri în Cuba în 2013.

Despre Global Film Studio

Global Film Studio finanţează Braşov Film Center. Centrul deţine şi organizează anual festivalul nonviolent “Braşov International Film Festival & Market” şi “Braşov International Film Workshops” care, in acest an, se vor desfăşura în perioada 1-11 August, în amfiteatrul hotelului de cinci stele Aro Palace din Braşov.

Pentru mai multe informaţii în legatură cu Global Film Studio, accesaţi: http://www.globalfilmstudio.com

Pentru mai multe informaţii în legatură cu Braşov Film Center, accesaţi: http://www.rollywood.org

Translated by Ana-Maria Cioflec 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s